Over Ons

Wie ben ik?

Hoi, dag lieve mensen,

Mijn naam is Liesbeth.

Ik ben geboren op de midzomerdag in 1983. Misschien verklaart dit mijn interesse voor (Keltische) jaarfeesten en mysterie.

Ik heb altijd een sterke gevoeligheid in mezelf ervaren. Toen ik jonger was, kon ik dit niet altijd plaatsen. Dankzij mijn shiatsu -en sjamanistische opleidingen begrijp ik nu veel beter wat het concept “energie” precies inhoudt. In plaats van mijn gevoeligheid te zien als een obstakel in een harde maatschappij, ervaar ik het nu als een geschenk dat mij in staat stelt om mee te bouwen aan een mooie wereld.

Als prille tiener riepen de mysteriën van het Leven mij. Ik begon mij te verdiepen in boeken over energie, magie, oude volkeren, … Alles wat mij kon helpen om mijzelf en wat ik voelde beter te begrijpen. Want over die dingen leert men ons niets in onze scholen.

Nadat ik afgestudeerd was, voelde ik nog steeds de honger om te leren. Dus begon ik met allerlei opleidingen en cursussen: vijf jaar Spaans, cursus boekhouden, massagetherapeute, marma massage, hot stone massage, lymfedrainage, één jaar herborisme en een opleiding intuïtieve ontwikkeling.

In 2011 leerde ik shiatsu kennen. Ik voelde onmiddellijk dat ik hierin verder wilde groeien en begon aan de opleiding bij de Lifeforce shiatsu school. Het waren drie prachtige, intense, leerzame jaren waar ik met een beetje heimwee aan terug denk.

De cursussen sjamanisme, die ik na mijn shiatsu opleiding volgde, hebben mijn aanvoelen van energie nog meer verfijnd. Ook mijn eerste Reiki inwijding is een sterke meerwaarde in mijn shiatsu praktijk.

Het aanvoelen van energie is mijn gave. Alles is energie, ook mensen.

Ik ben enorm dankbaar voor mijn talent want het geeft mij de kans om mijn steentje bij te dragen in deze wereld.

Veel liefs,

Liesbeth

 

Waarom Ynis Wydrin?

Ynis Wydrin is de Keltische benaming voor Glastonbury Tor. Ik heb deze plaats met zijn prachtige energie leren kennen in 2008. Sindsdien heeft het me nooit meer losgelaten.

Maanden na de reis droomde ik nog steeds dat ik op de Tor zat.

In augustus 2014 had ik het geluk om er wederom te verblijven en dat zal niet de laatste keer zijn.

Glastonbury, en voornamelijk de Tor, voelt voor mij als thuiskomen. Wanneer ik daar ben, voel ik mij heel worden. Dan lijkt het alsof ik mij meer veranker in deze wereld. Alsof ik helemaal aanvaard word zoals ik ben.

Juist dat aspect is de link met mijn praktijk. Net zoals mijn ontmoeting met Glastonbury Tor, heeft shiatsu mijn leven drastisch veranderd. In de meest positieve betekenis. Tijdens mijn 3-jarige opleiding zijn er delen uit mijn leven weggevallen en nieuwe hoofdstukken geschreven. Jezelf leren kennen, is soms moeilijk. Maar noodzakelijk om die dingen, die je krampachtig vasthoudt en eigenlijk overbodig zijn, los te laten. Om ruimte te creëren voor situaties, mensen, ervaringen waar je op hoopte, maar niet verwacht had dat het jou echt zou kunnen overkomen.

Door het in balans brengen van de energieën in je lichaam, treedt er sowieso verandering in je leven op. Misschien ervaar jij het lichamelijk, in je denkwijze, in je omgang met anderen of op een andere manier. Shiatsu is voor mij een fijne, dynamische wijze om mensen te helpen.

Een andere reden waarom ik mijn praktijk Ynis Wydrin heb genoemd, is de a-typisch-heid voor een shiatsupraktijk. Ik wens niet vastgepind te worden op shiatsu alleen. Ook reiki hoort bij mij, net als ontspannende oliemassages, sjamanisme en healingen. Ik hoop, na verloop van tijd, nog een paar andere doelen onder deze naam te bereiken.